Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
05. marec 2019

POZOR: Takto sa pripravuje najnebezpečnejšie jedlo!

Prudko jedovatú delikatesu, rybu fugu majú radi zákazníci skôr pre ten pocit nebezpečenstva, než pre jej chuť.

 

Pri konzumácii tejto hriešne drahej japonskej špeciality si zákazníci užívajú hlavne tú nebezpečnú gastronomickú hru, adrenalín a riskantnú možnosť možnej smrti. Lebo stačí jedna malá chybička a z potešenia sa stane tragédia!   

 

Pripravovať rybu fugu môžu len špeciálne vyškolení kuchári, po absolvovaní dvojročného kurzu. Zodpovednosť je totiž naozaj obrovská! Na prípravu a spotrebu toxickej dobroty sa vzťahujú prísne pravidlá. Práve vďaka týmto pravidlám eviduje Japonsko už len šesť úmrtí ročne. Aby ste si mohli porovnať, tak pridávame, že pred päťdesiatimi rokmi si konzumácia ryby vyžiadala viac ako sto obetí ročne

Najdôležitejšou úlohou kuchára je rozoznať a oddeliť od seba jedovatú a jedlú časť ryby. Šéfkuchár Jutaka Sasaki pracuje v tejto profesii už viac ako 45 rokov a zatiaľ (našťastie, gratulujeme a tlieskame) "nikoho neotrávil".

Ak sa chystáte do Japonska a rozhodli ste sa ochutnať fugu, budete musieť hľadať vybrané reštaurácie s licenciou. A v neposlednom rade hlboko siahnuť do svojej peňaženky. 

 

A len tak mimochodom, je to jediné jedlo, ktoré japonský cisár nikdy neochutná. Príznaky otravy sa dostavia raketovou rýchlosťou, stačí len pár minút a obeť začne pociťovať menšiu nevoľnosť, postupne začnú tŕpnuť pery, ruky aj nohy. Potom umiera na ochrnutie dýchacích svalov a zástavu srdca.  

 

Vďaka Bohu, na Bistro.sk na túto "delikatesu" nenatrafíte. Ak však milujete ryby, v našej ponuke nájdete hneď niekoľko dobrôt. Objednať si môžete lososa v holandskej omáčke, pstruha na grile, rybací mix pre 2 osoby, grilovaného zubáča, perkelt zo sumca a ďalšie rybacie mňamky. Neďakujte, ochutnajte!

Objednaj obrázok

Zdroj: erdekesvilag