Blog Bistro.sk Vychutnajte si s nami tie najlepšie jedlá.
12. marec 2019

Tieto vety pred Talianmi nehovorte: Vážne ich urazíte!

Cestujete do Talianska a chcete na ich obyvateľov urobiť dobrý dojem? Tak sa držte našich rád a hlavne v reštauráciách a kaviarňach si dávajte pozor, čo poviete a čo si objednáte.

 

"Obed bol fantastický, prosím si ešte jedno kapučíno." Priatelia, toto si vryte do pamäti: v Taliansku sa pije kapučíno len ráno!

 

"Jeden vínny strik, poprosím!" Budú sa na vás dívať ako z inej planéty. A nezachráni vás ani vtipná poznámka, že sódu miešate len do menej kvalitných vín! Verte tomu, smiať sa nikto nebude. A keď áno, tak nasilu...

 

"Počkajte, ešte nekrájajte! Dám na to kečup!" Paradajková omáčka len z naozajstných paradajok. V Taliansku totiž na pizzu kečup nedávajú. Ak ste tak zvyknutý doma, je to v poriadku. Ale v Taliansku si budú myslieť, že nemáte všetky "štyri kolieska" pokope.

"Prineste mi pizzu Hawai!" Neexistuje! Ešte raz opakujeme: Neexistuje!!! Bodka. Je tu ale jedno veľké ALE! Na Bistro.sk si chrumkavú pizzu Hawai s ananásom môžete objednať kdekoľvek a kedykoľvek.

 

"Hm, čo by som si asi tak dal? Milánske makaróny alebo bolonské špagety?" Opäť sa budeme opakovať. Tieto jedlá v Taliansku neexistujú. Nájdete podobné s inými názvami.  

Pre hlad už teraz nevidíte? Ak ste dostali chuť na pravé talianske dobroty, objednajte si ich z Bistro.sk! Buon appetito!

 

Objednaj obrázok